goede campings in italie (2023)

goede campings in italie (1)Een tijdje geleden vroeg een lezer mij of ik een goed zomerkamp voor kinderen in Italië wist. Ze is bezig met het plannen van haar zomervakantie en wil naar Italië. Nu heb ik zeker mijn eigen trucjes, maar dit inspireerde me om er zelf een te makenfanVraag om hulp. Dit heeft geleid tot een uitgebreide lijst met mooie kampeerplekken in Italië, die ik hieronder met je deel.

inhoud

goede campings in italie

Natuurlijk is Italië groot, het ligt eraan waar je heen wilt. Daarom heb ik de kampen gecategoriseerd per regio. U kunt zien waar u heen wilt voordat u naar campings gaat zoeken. Maar het kan ook omgekeerd: eerst zoek je een leuke camping uit, daarna kun je je onderdompelen in de omgeving.

Toscane

Toscane is een van de meest populaire Italiaanse regio's voor toeristen. Natuurlijk was het daar ook prachtig, in de heuvels van Toscane, met cipressen en goede wijn. Niet voor niets vind je hier veel mooie en gezellige campings.

(Video) 5x de beste CAMPINGS VAN ITALIË met een Zoover Award | Zoover

Campre Capane

Campre Capaneis een charmante camping in Bibbona, net boven San Vincenzo. De camping is zeer goed verbonden met Pisa, Lucca, Pistoia, Florence, Siena en Livorno. Het ligt dicht bij de kust, dus strandliefhebbers zitten hier zeker goed. Ze zeggen zelf dat kinderen de koningen van de rest zijn op dit kamp. Dit is veelbelovend! Hoe dan ook, er is een geweldig zwembad en entertainment zodat de kinderen zich niet vervelen. Twee van mijn lezers zijn hier geweest en zijn erg enthousiast over dit kamp.

orlando camping

Ik heb dit kamp zelf in september bezocht. Een mooie camping bovenop een heuvel. Er zijn goede restaurants op loopafstand, maar iets verder liggen leuke Italiaanse dorpjes. Je kunt glamperen in coole glamping. Iedereen is anders, dus neem de tijd om te kijken wat je leuk vindt en wat voor jouw gezin werkt. Op de festivalexpositie zag ik campings van Vacanceselect de Walkie Talkie tent uitstallen. Hierdoor kunt u 's nachts via een intercom contact houden met uw kind terwijl u in een aparte tent slaapt. Idealiter zijn de kinderen er ook dol op! Camp Orlando heeft een mooi zwembad, een leuke speeltuin en op sommige plekken hele mooie uitzichten. Het restaurant is ook geweldig, dus als koken niet jouw ding is, moet je hier zijn. Als je meer wilt weten over Camp Orlando en wat er in de omgeving te doen is, kun je deze blog lezenLuxe Tenten in Toscanelezen.

goede campings in italie (2)goede campings in italie (3)

goede campings in italie (4)goede campings in italie (5)

Norcenni Girasole Camping Club

opbrengstkamp Norcenni Girasole ClubKrijg een fooi. Het ziet er echt mooi uit! Deze camping ligt in het Chianti-gebergte onder Florence. Op de camping zelf zijn er ook genoeg activiteiten, vooral voor sportliefhebbers (en natuurlijk van goede wijn). Sommige lezers hebben dit kamp voorgesteld.

Albatros park

Albatros parkHet is de grootste camping in Toscane. Aan de kust, vlakbij San Vincenzo. Wederom verschillende accommodaties, veel luxe, zwembaden en privéstranden. Dit is een echte familiecamping, met veel plezier voor iedereen. Ook deze camping ligt in het populaire Toscane, maar dan aan het strand.

(Video) Best campsite in Italy! Campervan trip to the Dolomites 2022

Lombardije

Lombardije is de Italiaanse regio aan de linkerkant van het Gardameer. Hier vind je plaatsen als Brescia, Bergamo en Milaan. Maar ook Verona, Mantua en Vicenza zijn met de auto goed te bereiken. Je kunt zelfs een dagje Venetië bezoeken. vooraf lezenparkeren in VenetiëEn hoe je in de stad komt, want het kan er in de zomer erg druk zijn.

Fenella Kamp

Fenella KampHet is gelegen aan de eerste Lombardische kant van het Gardameer, in de buurt van Brescia. Vooral in de stad San Felice del Benaco. Het Gardameer is in elke situatie leuk, je kunt er watersporten, fietsen of wandelen rond het meer, door diverse mooie Italiaanse dorpjes rijden, musea bezoeken zoals het Wijnmuseum en het Olijfoliemuseum, en er is altijd genoeg Nederlands kinderen spelen met iedereen. Fornella is een luxe 4-sterren camping voor kinderen, direct aan het meer. Er zijn hier veel voorzieningen, waaronder een groot zwembad, boot- en fietsverhuur en je kunt er zelfs ontbijten. Zo weet je zeker dat je een geweldige vakantie hebt. Als kamperen niet jouw ding is: er is ook een verscheidenheid aan luxe accommodaties te huur.

Piantelli kamp

Het kamp legt veel nadruk op ecotoerisme. Dit is een echte familiecamping met activiteiten voor iedereen. Denk aan: knutselen, schminken, sportwedstrijden, gym, pindakaasfeestjes, speurtochten overdag en kinderdansjes, toneelshows, muziek en dans in de avonduren. bestaanPiantelli kampHonden zijn welkom en accommodatie kan worden geboekt als u niet met uw tent wilt sjouwen. Het ligt in de buurt van Monica aan de linkerkant van het Gardameer.

goede campings in italie (6)

kamp pondoro

kamp pondoroSterk aanbevelen bij Lago d'Iseo! Mooie camping, aan het meer, op loopafstand van het dorpje Iseo. Er zijn veel activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Deze camping ligt in de buurt van Brescia, zeer dicht bij het Gardameer, maar niet aan het meer. Het lijkt mij minder toeristisch, maar je kunt natuurlijk wel alle bezienswaardigheden bezoeken. Op de website ziet het er echt goed uit. Het is geen grote camping, dus wie op zoek is naar rust is hier aan het goede adres.

campingdorp vikend

Wederom een ​​unieke camping nabij het Gardameercampingdorp vikend.Dit wordt ook aanbevolen, en als je de site bekijkt, zal ik zien waarom. Zwembad, meer, accommodatie en omgeving: alles ziet er prachtig uit. Absoluut een kamp dat door velen wordt overwogen en aanbevolen!

(Video) Gardameer Italië - camping San Vito/Cisano

Darna kamp

opbrengstDarna kampTip vele malen. Deze camping ligt in de buurt van Milaan. Prachtig gelegen tussen twee bergen en het Meer van Lugano. Ideaal voor waterliefhebbers omdat ze verschillende activiteiten in het water kunnen uitvoeren. Er zijn ook tal van zwembaden, sociale ruimtes, restaurants, winkels en amusement voor de kinderen.

Kamp Selo Continentaal

Kamp Selo ContinentaalHet ligt ook dicht bij Milaan en dus bij het Comomeer. Meer specifiek is het gelegen in de Fondotoce di verbania nabij het Lago Maggiore. Er zijn musicals, golfbanen, discotheken en allerlei sportactiviteiten voor alle leeftijden. De camping is groot maar goed onderhouden en ligt op een goede locatie. Er is een enorm zwembad en de camping is van alle gemakken voorzien.

Venetië

Veneto is het gebied waar Venetië ligt, maar het gebied strekt zich helemaal uit tot rechts van het Gardameer. Verona is een prachtige stad en er zijn ook mooie dorpjes en campings rond het Gardameer.

Familiepark Altomincio

van de campingFamiliepark AltomincioHet ligt onder het Gardameer aan de kant van Veneto. Het hele park is afgesloten voor voertuigen, wat natuurlijk een groot plezier is voor de kinderen. Er is een groot zwembad voor alle leeftijden (en zwemmen!), plus entertainment, minigolf, minivoetbal en beachvolleybal. Er zijn kindertoiletten speciaal voor kinderen en er rijden treinen door het park. Er zijn hoge delen en lage delen. Boven kun je genieten van een geweldig uitzicht. Er zijn Serengeti-safaritenten en Waikiki-2- en Fiji-2-caravans.

Emilia Roemenië

Emilia Romagna is de regio boven Toscane. De kust is erg lang en landinwaarts vind je veel mooie natuur.

Slag bij de Rubicon

Dit kamp wordt gegeven door een mannelijke lezer, soms vriendelijk. De camping ligt aan de Adriatische kust, vlakbij Rimini. Er zijn caravans beschikbaar, evenals een kampeerterrein en een mooi zwembad. Vanaf de camping loop je zo het strand op, waar gezelligheid en een oase van rust heerst. Dus voor elk wat wils! Voor meer informatietegen de rubiconJe kunt de site zien.

(Video) Park Albatros Village I Toscane I Italië I Vacansoleil

Trentino

Er is een Prosecco-regio in de regio Trentino. Dit gebied heeft veel te bieden. En natuurlijk het mooie proseccohuisje dat je ziet op Strada del Prosecco, waar je flessen kunt kopen voor thuis en op de camping. Er is ook prachtige natuur, met watervallen om in te zwemmen en plekken om te wandelen.

goede campings in italie (7)goede campings in italie (8)

Arago-kamp

we woonden hier een paar jaar geledenArago-kampIn de stad Tarzo. We kwamen hier bij toeval en waren zeer verbaasd over de schoonheid en schoonheid van het gebied. Camp Al Lago is een relatief kleine camping die voornamelijk bestaat uit campings en enkele huizen. De camping heeft een klein zwembad en een groot meer. Er zijn trampolines en een speeltuin voor kinderen. Er zijn veel mensen in Nederland, dus het is gemakkelijker om verbinding te maken. Zowel de schilderachtige plek als het kamp zijn aan te bevelen. Voor meer informatie over de omgeving kun je mijn blog lezenProsecco.keek naar de zwemmende waterval, vond het geweldig!

goede campings in italie (9)goede campings in italie (10)

Heb jij nog leuke kampeertips? Blader er dan doorheen, liefst met een beetje uitleg en liefst een foto. Dan zal ik het kamp toevoegen aan deze blog.

gerelateerde artikelen:

Boedapest bezoeken met kinderenWat te doen in Zagreb?Waarom het bekijken van het noorderlicht op je bucketlist zou moeten staan
(Video) Camping Europa Silvella I Gardameer I Italië I Vacansoleil

Videos

1. Camping Pra' delle Torri | Grootste Zwemparadijs van de Adriatische Kust | Suncamp
(Suncampholidays)
2. Roadtrip Italië deel 1 - Drukte op de wegen maar we zijn in Italië
(De Uitjes)
3. Kamperen in de Toscane I Glamping resort Vallicella I Italië
(CAMPINGtijd)
4. 2022 #033 Aankomst in Italië
(Heesjes op wielen)
5. Mooiste plekken Dolomieten + Rondreis tips | Dolomites best places
(Galekkeropvakantie . nl)
6. Camping Park Albatros | Ideale Familiecamping | Suncamp
(Suncampholidays)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 20/09/2023

Views: 5495

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.